Мистиката зад формата на свещите

формите на свещите и техните значения

Свещите имат силен визуален и емоционален ефект в нас! Формата, цветът и ароматът им имат различно влияние върху нас, макар и на подсъзнателно ниво. В момента на запалването на свещта, ние залагаме и активираме  енергиен код, който я превръща в мълчалив изпълнител на нашите желания.

Квадратни свещи:

Квадратните свещи въздействат на желанията и събитията, ориентирани към материалното. Енергията, която се освобождава със запалване на пламъка е ориентирана към комбиниране на реални събития и възможности, които да ни доведат до желаната финансовата сигурност. Жълтият и оранжевият цвят се смятат за катализатори на материализиране на желания от този тип.

Цилиндрични свещи:

Цилиндричните свещи се борят с дисбаланса и ни помагат да постигнем усещане за правилна посока. Задвижват желаната промяна и изострят сетивата ни за истинските ни цели. Успоредно с това имат пречистващо влияние и хармонизират атмосферата на мястото, където се поставят. Спокойна музика към пламъка несъмнено спомага за намиране на вътрешен мир. Черна или бяла свещ се препоръчват за медитация, розова или лилава- за постигане на друг вид равновесие. Топлите цветове помагат да влезем в контакт с подсъзнанието и да чуем интуицията си.

Кълбовидни свещи:

Кълбовидните свещи създават въртящо се енергийно поле, което води до раздвижване на вече започнали събития/ започнати дела във желаната от вас насока. Служат за отърсване от грешен цикъл на ежедневие, за довършване на застояли дела, за връщане към правилния кръговрат на нашия живот. Този ефект може да бъде подсилен в комбинация с монокристал или планински кристал, лабрадорит, кристална пирамида. Важно е да се знае, че веднъж запалена, кълбовидната свещ трябва догори. Процесът, който се активира има времева орбита и е нужно да се завърши и затвори . Кълбовидна свещ, обагрена в червено, зелено, бежово или кафяво сгъстява астрала и подсилва процеса на раздвижване, решаващ проблема, който ви безпокои.

Триъгълни и хексагонални свещи:

Острите и ясно изразени ъгли задействат мощна енергия, която можем да насочим с мисълта си към нещата, с които не виждаме как да се справим. Тези форми ни зареждат с нужната мощ за да преборим противник, да спечелим съдебно дело, да намерим изход от трудна ситуация. Влияят за трудностите, наложени от външни фактори. Необходимо е свещта да бъде от два основни цвята.

Спираловидни свещи:

Спиралата е изключително важен елемент от вселенска величина и дава възможност за постигането на определени цели. Тези свещи са ни нужни в моментите, когато неможем да разграничим обективното от фантастичното. Силфите (астрални същества) господстват над тези форми и са винаги в готовност да помогнат на хората. Окултистите и езотериците предпочитат спираловидните свещи при създаване на положителни събитя. Избягва се черен и червен цвят. Свещи с ориенталски символи: Въздействието им е свързано с подреждането на вътрешния ни свят. Подходящи са за привличането на просперитет, знания, себе опознаване, любов. Особено подсилващи влиянието цветове са кафяво, зелено и жълто. Трябва да се знае, че енергийния код се активира когато символът започне да гори.

Свещена геометрия:

Формите от свещената геометрия са мощни чистачи на нехармонични структури. Освен това са проводници на космическата енергия към АЗ-а. Пирамидалните свещи благоприятстват за духовно пречистане. Свещите оргонити ни помагат да се съюзим с времето и да насмогнем в ситуации с прекалено кратки срокове за изпълнение на възложени задачи.