Направи си сам коледен календар

Napravi si sam koleden kalendar

Първият сняг е налице, всички плетени шапки и шалове са извън гардероба, чашата чай никога не остава празна, а свежият, понякога даже пронизващ въздух носи аромата на зимата.

Първите коледни реклами се появиха и макар всеки да си казва колко много време има до Коледа, всички знаем колко бързо то ще отлети.

Днес искам да ви запозная или напомня за един начин как да удължим празничния сезон и настроение – това е добрият стар коледен календар.

Адвент календар е забавен и лесен начин да се отброяват дните до Коледа. Обикновено обратното отброяване започва на 1-ви декември, като през всеки един ден до Коледа се отваря по едно прозорче (пликче) със съответната дата и цялото семейство може да се включи в различни дейности през дните до Коледа.

Традиционно във всяко пликче има малко подаръче или шоколадче, но освен това може да се сложат листчета с различни дейности за всеки ден като например: „да си направим горещ шоколад и да гледаме коледен филм“, „да направим украса за трапезата на Бъдни вечер“, „да направим нови играчки за коледната елха“ и много други подобни. Всеки един ден може да правите различни неща свързани с Коледа (дали било свързано с украсата, подаръците или просто за настроение).

Ако имате малки деца вкъщи, може да се развихрите и да направите куп забавни игри и дейности!

Има страшно много идеи и варианти как може да си направите коледен календар с подръчни материали. Може да използвате въображението си и да измислите нещо ново и нестандартно, което да работи за вас и вашето семейство. Най-важното, което трябва да запомните, е че имате 24 дни, които трябва да оползотворите и насъберете коледно настроение.

Ако решите, че искате да направите идеята с дейностите, най-лесният вариант е да номерирате 24 малки плика и във всеки да напишете дейността или насоки как да се стигне до малък подарък (като търсене на съкровище :)).

Ето и няколко идейки как да го направите:

Забавлявайте се, ако имате още интересни предложения или искате да ни изпратите снимки на вашите творения – направете го на [email protected] 🙂