Направи си сам – Рамка за снимка (идея за подарък)

Интересен подарък

Интересните и персонализирани подаръци са винаги тези, които са най-любими и най-запомнящи се! Независимо дали е кръгла годишнина, имен ден, дипломиране, нов дом, ново бебе или просто първата уловена риба, всички тези моменти си заслужава да бъдат запечатани завинаги в снимка с красива рамка.

Идеята, която искаме да ви споделим днес е как да си направите сами рамка, в която да поставите любима снимка и да подарите на любим човек. Това е страхотна идея за подарък за наистина почти всеки повод.

За целта са ви необходими следните материали:

Ръчно изработена рамка за снимка

  1. Лепило (за предпочитане универсално, защото ще лепите различни материи)
  2. Картон
  3. Вата (или друг по-мек материал за подплата)
  4. Цветни тънкописци или маркери
  5. Ножица
  6. Твърд цветен картон изрязан във формата на прозорче (това може да намерите в книжарниците или да го направите сами)
  7. Подходяща снимка
  8. Красив плат (трябва ви малко парче, така че може да се огледате за останали парчета от стари ваши арт проекти или може да изпозвате стара рокля, която вече не носите).

Може да сте много креативни с материалите, които използвате и да ви хрумне някоя още по-щура идея.

И така нека се захващаме за работа:

Стъпка 1: Първо трябва да изрежете картона, снимката, ватата и картоненото прозорче да са в еднакъв размер, за да се напаснат едно под друго.

В тази рамка, която аз направих, навих и залепих малки лентички от плата около картоненото прозорче за декорация (тук разбира се може да проявите своята креативност).

Стъпка 2 : Внимателно залепете картона и ватата и след това ги облицовайте с парчето плат, така че да са напълно покрити. В горния ъгъл, като залепях плата за катрона, ми хрумна да оставя малко пространство и то се получи като джобче, където по-късно оставих написано послание за рожденичката.

Направи си сам- интересен подарък

Стъпка 3 : Залепете снимката върху облицования картон с ватата и внимателно поставете най-отгоре картоненото прозорче. Отново тук си позволих малко креативност и изяразах едно триъгълниче плат и го залепих между прозорчето и снимката, и стана като етикетче, на което може да напишете „С обич от..”.

Стъпка 4 : На картоненото прозорче, което аз избрах има достатъчно място да се напише някакво интересно пожелание или закачка за получателя, ако имате достатъчно място дори може да нарисувате нещо.

Надяваме се, че сме успели да ви вдъхновим с тази интересна „направи си сам“ идея за подарък. Развихрете си въображението и се огледайте около вас за интересни материали, които може да използвате.

Ще се радваме да видим ваши интересни интерпретации на тази идея. Пратете ни снимка на [email protected] и ние може да добавим вашето творение на тази страница.

Успех и приятно творене 🙂